fbpx
Momfession

Momfession

Hier komt het, mijn Momfession van het jaar: IK BEN DE MEEST LUIE MOEDER OP AARDE!

Gezien het feit dat ik mijn huidige bestaan gewijd heb aan het maken van een educatief product, heb ik jullie wellicht een verkeerde indruk gegeven. 

Hier komt het, mijn Momfession van het jaar: IK BEN DE MEEST LUIE MOEDER OP AARDE!

Een ware loedermoeder dus. Het voelt uitstekend om dat naar buiten te brengen. Om eerlijk te zijn, schaam ik me er ook niet echt voor. Lui zijn is mijn superkracht en is in mijn hele leven ongelooflijk nuttig en krachtig gebleken. Tijdens de lancering van de kaarten maakte ik me echter zorgen dat alle geweldige mama’s die ik zo graag wil helpen, misschien veel meer toegewijd zijn aan hun gezin dan ik. 

Ik was zo gefocust op het verbergen van mijn ‘dirty little secret' dat ik me pas na een tijdje realiseerde wat er vlak voor mijn neus lag...

Ik vreesde dat jullie zouden denken ‘wie is zij om mij advies te geven over het onderwijzen van mijn kind als ze niet eens een uur per dag besteedt aan activiteiten met haar kind?’… of iets in die trant, je snapt het wel. Ik was zo gefocust op het verbergen van mijn ‘dirty little secret’ dat ik me pas na een tijdje realiseerde wat er vlak voor mijn neus lag…

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje! We werken allemaal zo hard om ons gezin draaiende te houden en rennen onszelf voorbij in een poging om onze kinderen te laten bloeien. Natuurlijk zijn er fantastische vrouwen die hun huis in een minder beschamende staat houden dan ik het mijne, die veel tijd besteden aan de educatie van hun kroost en die nooit ‘vergeten’ de tanden van hun kids te poetsen. Ik ben trots op die vrouwen en ik ben ook trots op jou.

Ik ben trots op ieder van ons die vol goede moed 20 minuten heeft besteed aan het doorspitten van een warboel van afgekeurde knutselspullen om onze kleintjes na 2 minuten vingerverven onder de verf van tafel te zien gaan. Ik ben trots op ieder van ons die zich heeft afgevraagd of het aan ons lag dat ons kleintje nog steeds geen kleuren kon noemen of tot 10 kon tellen. Ik ben trots op een ieder die liever de voegen in de badkamer schoonmaakt dan dat ze een peuter optrommelt voor een educatief spel vol regels en instructies. Ik ben trots op ieder van ons die liever een teentje amputeert dan onze peuters op te trommelen voor een educatief spel vol regels en instructies.

Dit gaat om elkaar ZIEN. Zien hoe jouw peuter beweegt, zijn gezicht zien oplichten, hem in een lachbui brengen.

We zijn geweldig en laat me je vertellen waarom ik zo trots ben dat luiheid mijn superkracht is. Het heeft geleid tot dit buitengewoon briljante product! Het enige wat we moeten doen is een paar kaarten op de grond werpen en beginnen met de basismethode: naar de kaarten toe bewegen. Ren naar blauw, zet je neus op de brandweerwagen, ga op de driehoek zitten.

De rest komt later wel, als je klaar bent om met je kleintje op ontdekkingstocht te gaan. Dan kun je hem om de hoek laten huppelen terwijl jij de kaarten ‘verstopt’ of je kunt hem een mandje met voorwerpen geven om op bijpassende kaarten te leggen. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij hebben alle inspiratie die je nodig hebt.

Natuurlijk zal jouw mini nieuwe concepten oppikken en onderweg grote dingen leren, maar het gaat om meer dan dat. Dit gaat om elkaar ZIEN. Zien hoe jouw peuter beweegt, zijn gezicht zien oplichten, hem in een lachbui brengen. Dit is een toegangspoort tot zijn wereld en het is echt de bron van de gemakkelijkste Mom Wins op de markt.

De kaarten zijn ook mooi, zodat je één doorn minder in het oog hebt in je woonkamer. Ze zijn milieuvriendelijk, ze koesteren diversiteit, ze zijn door mompreneurs ontwikkeld en ze worden in Nederland gemaakt. Dus ja, ik ben supertrots op wat ik heb bereikt – en ik ben mijn superkracht dankbaar voor het openen van deze deur.

Lang leve de loedermoeder!

Geef een reactie

struggling to come up with new memory-makers? we’ve got your back!

we are building up a library of no-prep activities that you can randomly pop into your busy day with your little one.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: